jump to navigation

Postat pe 10.06.2009! noiembrie 1, 2010

Posted by lumealuiteo in Uncategorized.
trackback

Teo a avut ieri (09.06.2009) serbare de sfarsit de an 2008/2009, pentru care pot spune ca nu s-a pregatit in mod deosebit sau mai bine spus nu a fost pregatit in mod deosebit … nu s-a intentionat sa aiba un rol anume, dar, aflandu-se ca stie poezia “Luceafarul” a fost pus sa recite 2 strofe din ea desi stie mai multe … . Asta pentru ca Teo a venit in aceasta colectivitate (clasa normala de gradinita PN) mai tarziu, ca urmare, s-a considerat ca este mare lucru ca s-a integrat fizic, ca este mai mult decat acceptat de colegii de clasa, care-l incurajeaza permanent si-l antreneaza in activitati! Teo a mai participat la serbari (de iarna, de vara, de 8 Martie), in colectivitatile pe care le-a mai frecventat (clase normale si grupe speciale), dar de data aceasta atasamentul colegilor de clasa l-a facut mai sigur pe el. Atunci cand mediul nu-i ajuta, copiii autisti sunt nesiguri si de aceea nu raspund, nu pentru ca nu ar sti ce sa raspunda sau cum sa se comporte.
Cu toate acestea si cu caldura de peste 35 de grade de afara si de mai mult de atat din sala de festivitati, unde erau stransi multi parinti si bunici, Teo a facut fata acceptabil provocarii …; da, provocarii, pentru ca scurta repetitie s-a realizat numai cu colegii de clasa, in schimb, serbarea s-a desfasurat cu “asistenta” numeroasa, care am vazut ca i-a derutat oarecum si pe ceilalti copii. A fost nevoie sa stau la spatele lui pentru a fi cuminte pe scaunel si chiar sa facem mici incursiuni afara, pe hol, unde era ceva mai racoare, mai ales ca tinuta nu era deloc comoda (pantalon negru cu camasa cu papion!).
La final, cand li s-au inmanat diplome de prescolari, fotografia de grup si un mic cadou didactic a reusit sa se si prezinte, ajutat de doamna educatoare insa, tendinta lui fiind aceea de a se misca permanent prin decorul salii de festivitati …

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: