jump to navigation

Postat pe 22.06.2009! noiembrie 1, 2010

Posted by lumealuiteo in Uncategorized.
trackback

Am continuat cu „grădiniţa de acasă”, la care am reluat sumar, în elementele ei esenţiale, tema de data trecută („anotimpurile”, cu accent pe anotimpul „vara”), după care am continuat cu „păsările de curte” … . Copiii (foştii colegi ai lui Teo) s-au descurcat foarte bine, au ridicat mâna când au dorit să răspundă, au răspuns în propoziţii complete; Teo, pentru prima parte a „lecţiei” s-a concentrat bine, după care a fost distrat, neatent la solicitări, preocupat să se autostimuleze … . Cu toate acestea, Teo s-a ridicat în picioare fără să fie promptat atunci când a trebuit să răspundă şi a şi răspuns corect la majoritatea întrebărilor cu suport vizual (planşe, cartonaşe) sau care reprezentau o recapitulare a ceea ce au răspuns anterior „colegii”.
Recompensa a fost de această dată jocul „Nu te supăra frate!”, cu pioni şi zar, obiecte pe care Teo le-a cunoscut cu această ocazie; fireşte că nu a înţeles tehnica jocului … nici nu a fost acesta scopul, dar am exersat iar „aşteaptă-ţi rândul!” sau „este rândul lui Teo!”.
Am hotărât „să sacrificăm” două dintre după-amiezele de lucru „unu la unu”, la măsuţă pentru a-l pregăti pe Teo pentru colectivitate … cu toate regulile şi rigorile ei!
Deşi Teo are „achiziţii” vizibile în planul cunoaşterii, se concentrează mai bine cu fiecare zi, are intervenţii spontane şi face legături logice (poate şi pentru că în prezent urmează un tratament homeopatic şi am început o cură cu flavonoide şi minerale marine!), nevoia lui de autostimulare este foarte prezentă atunci când nu este antrenat în indiferent ce activitate sau acţiune! Asta înseamnă practic „fuga în lumea lui”, acolo de unde, acum, vine mai repede decât în alte dăţi despre care nici nu ne vine să ne mai amintim … aşa cum era când îl strigam pe nume şi nici măcar nu întorcea capul, dar să mai şi răspundă „da” (auzul lui fiind foarte fin!).

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: