jump to navigation

Prima „gradinita de acasa”! (postat pe 19.06.2009) Noiembrie 1, 2010

Posted by lumealuiteo in Uncategorized.
trackback

Am organizat pentru Teo, împreună cu terapeutele lui şi cu foşti colegi de grădiniţă (acum fiind deja în vacanţă, iar aceştia pleacă din toamnă la şcoală), o primă grădiniţă de acasă, la care am fost şi noi, părinţii, pentru scurt timp, „grădinari” … .
Scopul acesteia este de a-l face pe Teo „funcţional” în colectivitate, respectiv la grădiniţă acum şi mai târziu la şcoală, pentru care-l pregătim! Activitatea a fost pregătită din timp, stabilind pentru fiecare dintre participanţi rolurile (educatoarea, umbra lui Teo, copiii de grădiniţă) şi nu a durat decât o jumătate de oră propriu-zis, cealaltă jumătate de oră fiind destinată recompensării copiilor cu un joc de popice, care pentru Teo a însemnat tot lecţie, „aşteaptă-ţi rândul!”. Rolul umbrei lui Teo a fost de a-l prompta (când era nevoie!) să răspundă adecvat la cerinţele „educatoarei”, aceasta din urmă folosind suport vizual (planşe şi cartonaşe) în sprijinul lui Teo. Pentru copiii cu autism, ceea ce nu se vede nu există … de aceea ei „merg” foarte bine pe suport vizual!
Pentru că şi Teo a fost pregătit din timp că în ziua respectivă vom face „lecţie (activitate) acasă cu copiii …” s-a comportat bine … şi-a intrat în rol; i-a aşteptat pe copii, s-a acomodat cu ei în mediul de acsă, iar la lecţie s-a concentrat destul de bine pentru un astfel de început. A fost promptat să ridice mânuţa cu două degete când vrea să dea răspunsul … . Au fost şi încercări de autostimulare de-a lungul activităţii, dar , cu atenţionările necesare aceste momente au fost depăşite!
Vom avea săptămâna aceasta o a doua „grădiniţă de acasă” , urmând ca, pe toată perioada verii 2009 să facem de 2 ori pe săptămână acest lucru, activităţile fiind diverse, ca şi jocurile oferite ca recompense copiilor în a doua parte a întâlnirii, pe lângă, fireşte, recompensele dulci de la final …!

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: