jump to navigation

Postat pe 11.09.2010! Noiembrie 3, 2010

Posted by lumealuiteo in Uncategorized.
trackback

Am făcut ultima “Şcoală de acasă” la viitoarea “şcoală a lui Teo”, ”), în clasa în care va învăţa Teo … şi chiar şi cu o parte din viitorii colegi de clasă şi de şcoală!
Exerciţiul a durat cca. 4 ore, cu ore de curs de 45 de minute şi pauze de 10 minute, cu pauza mare de 20 de minute, în care copii au mâncat pacheţelele. A sunat chiar şi soneria şcolii … totul a semănat cu o zi de şcoală, plină. Teo a fost însoţit de “umbră”, aşa cum va şi merge la şcoală. A fost foarte receptiv la toate întrebările (s-a cunoscut exerciţiul făcut de-a lungul verii!), a ridicat mâna, a scris cu creata pe tablă, nu a avut stereotipii şi nu a fost ecolalic, iar la pauza de masă a mâncat tot pacheţelul, deşi ne aşteptam să refuze mezelul. În pauze copii au ieşit pe coridorul de la etajul unde este clasa şi la toaletă … aşa cum probabil vor face şi la şcoală. Exerciţiul acesta a prins bine şi celorlalţi viitori “boboci”, mai ales acelora care vor fi elevi în această şcoală.
Cel puţin acum ştie la ce să se aştepte, dar asta nu înseamnă că nu ne încearcă în continuare emoţiile începutului şi … ale continuării; emoţii vom avea, dar măcar am mai eliminat din “necunoscute” pentru Teo. Cert este că vor fi foarte mulţi “stimuli”, atât în prima zi de şcoală, cât şi în continuare, dar fiind foarte aproape de el, TOŢI, fiecare cu rolul nostru, sperăm să-l susţinem atât cât el să se simtă în siguranţă şi să-şi găsească echilibrul atât de necesar.
Pentru acest ŞFÂRŞIT, dar şi pentru UN NOU ÎNCEPUT, MULŢUMIM echipei de terapeuţi ai lui Teo, familiei, prietenilor puţini, dar “siguri”, copiilor non autişti şi părinţilor acestora, pentru înţelegere şi participare, precum şi tuturor acelora care ne-au ajutat şi continuă s-o facă, unii poate numai prin faptul se gândesc la ceea ce facem!

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: