jump to navigation

Postat pe 02.08.2010! Noiembrie 3, 2010

Posted by lumealuiteo in Uncategorized.
trackback

Aşa s-a exprimat Teo ieri: „Îmi place cu mami şi cu tati …”!
Suntem într-un scurt concediu şi cel mai bine realizează asta Teo; se asigură zilnic (de câteva zeci de ori pe zi!) că „stă cu mami şi cu tati de dimineaţa … până seara”. Cu acesată ocazie, „am speculat” foarte mult faptul că-şi doreşte să fim împreună şi l-am folosit pe post de „motivator” pentru scurtarea perioadelor de autostimulare prin amânarea momentului la care i-am permis accesul la acele „obiecte”. Din fericire, înţelege bine aproape tot ceea ce i se spune, iar când este vorba de condiţionări legate de ceea ce-l interesează, cu atât mai mult!
Copii cu autism au şi ei sentimente, dar nu ştiu să şi le exprime sau nu şi le exprimă (în cazul în care o fac!) într-o manieră comună nouă, celorlalţi; şi asta tot din cauza deficitului pe care-l au pe latura senzorială … ei nu-şi percep propriul corp (nu sunt conştienţi de propriul corp) într-o manieră comună nouă. Intensitatea cu care percep ei senzaţiile este foarte diferită de aceea cu care le percepem noi.
In urmă cu aproximativ o luna Teo a fost acceptat la un curs de inot, fără să avem pretenţia ca să se lucreze cu el separat … decât „să socializeze cu apa” şi, de ce nu, cu unii dintre copii. Acum, in concediu, continuăm individual şi, cu ajutorul accesoriilor specifice (centură şi flotoare, „aripioare” pentru braţe, din materiale adecvate), într-un bazin cu apă termală, după 2 zile se descurcă aproape singur. Mai are momente în care „strigă” prin bazin: „dă mâna!”, dar ceea ce este important sperăm să realizăm: să capete încredere în el, că el poate să facă ceva singur!

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: