jump to navigation

Postat pe 28.06.2010! noiembrie 3, 2010

Posted by lumealuiteo in Uncategorized.
trackback

Deoarece s-a terminat grădiniţa (urmează imagini din serbarea de sfârşit, unde „Eu sunt iepuraşul Ţup/Prin pădure sar zdup, zdup …”) la Teo a început „Şcoala de acasă” … .
Da, pentru că totul trebuie pregătit din timp, foarte din timp, astfel încât 15 septembrie să nu ne surprindă mai deloc! Astfel, am transformat „Grădiniţa de acasă” în „Şcoala de acasă”, unde copiii stau câte 2 la măsuţă (exact aşa cum vor sta în clasa din şcoala unde va merge Teo!), au caiete, penare, teme pentru acasă, tablă la care „ies”, clopoţel care sună la pauză, o doamnă învăţătoare, primesc calificative pe caiete, iar Teo are şi o „umbră”; şi timpul alocat „şcolii” s-a mărit faţă de cel al „grădiniţei”, tot în ideea de a exersa o perioadă mai mare de concentare (o oră şi jumătate, cu tot cu pauze). Copiii învaţă cum să se comporte în pauze (nu aleargă, nu se îmbrâncesc, etc.), ceea ce prinde bine tuturor viitorilor şcolari, nu numai lui Teo. Am început cu o singură zi pe săptămână de „Şcoala de acasă”, dar nu mereu aceeaşi (ca sa nu-i dăm impresia lui Teo că numai într-o anumită zi va fi şcoală!), şi vom creşte la 2 zile … .
Surprinzător, Teo se comportă foarte bine; cere din priviri ajutorul „umbrei” atunci când are nevoie, ridică mâna când vrea să răspundă … .
După toate acestea, copiii sunt recompensaţi cu sandwich-uri şi dulciuri şi, fireşte cu un timp mai redus pentru joacă … doar sunt viitori şcolari (unii dintre ei sunt deja şcolari, dar fac bine faţă exerciţiului, fapt pentru care le mulţumim pentru efort!).
Mulţumiri nu vom înceta să aducem de fiecare dată echipei de terapeuţi ai lui Teo, familiei, prietenilor puţini, dar valoroşi, care întotdeauna „stau drepţi în ceea ce ne priveşte”, precum şi acelora care ne ajută cu gesturi care le stau la îndemână, dar care pentru noi reprezintă mult, uneori chiar foarte mult!

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: